CategoriesNoutățiTransport

Solidaritate și unitate

Bună Seara!

Dupa cum bine știți cam toată Europa se pregătește să își relanseze economia,
Fiecare țară din Europa și din lume își vor deschide magazinele și fabricile,fie toate odată fie treptat,una câte una depinde de importanța lor în Economie.
Asta nu poate decât să ne bucure și să sperăm că vom reveni cât mai repede la normalitate,chiar dacă stim sigur că,ceea ce a fost inainte de criză nu are cum sa fie in prezent si viitor,lumea se schimbă ,oamenii si-au schimbat mentalitatea și percepția pericolului care pândește la tot pasul.

Odată cu deschiderea magazinelor si implicit a consumului crește și volumul de marfă ce trebuie transportată,deci implicit fiecare firma de transport va trebui să-și caute Soferul Profesionist care să conduca si sa facă încercările și descărcările ce trebuiesc facute cu camionul din dotare.

După cum bine stim cu toții marea majoritate a Transportatorilor Români au tăiat din Diurnă ,ei invocând criza și sub acest pretext au micsorat Diurna ȘOFERILOR PROFESIONISTI DIN ROMANIA chiar dacă toată Europa a bagat derogări la regulamentul 561/2006 și marea lor majoritate au mărit timpul de lucru cam cu 2 ore datorită faptului că in derogare obligativitatea efectuării unei pauze zilnice normale a fost suspendată si toată lumea a facut pauză zilnică redusă.
Deci muncă mai multă bani mai puțin doar este criză(pentru unii)

In perioadă imediat următoare vom fi bombardați de anunțuri cu Angajări de Soferi Profesionisti,(toți vor pe cel mai bun)doar că se vor înțelege cu toții(Patronii) să plătească căt mai puțin.

DRAGI COLEGI SI COLEGE a venit timpul să luăm atitudine,să negociem Salariul la sânge și mai puțin diurna,cred că este timpul ca fiecare șofer profesionist din România să se gândească bine și să înteleagă că este bine să faci parte dintr-o organizație sindicală,doar sindicatul (unul onest și transparet) poate ajunge să impună și să propună prin vocea membrilor săi reguli și legi în fața parlamentului,noi la nivel de individ nu vom putea să rezolvăm problemele cu care se confruntă branșa noastra,dar ca să poată să ajungă până acolo trebuie să fie unul puternic,iar ca să devină o fortă trebuie să fie cu un număr foarte mare de membri.

Trebuie să ajungem pâna la momentul când salariul să fie plătit la ora,iar prețul minim al unei ore să fie stabilit prin lege și sa fie obligatoriu,trebuie să se plătească integral și orele suplimentare,sunt atât de multe lucruri de facut în această breaslă încât trebuie sa ne gândim fiecare la faptul că Soferii Profesionisti Români fac aceiași muncă ca și cei din Vest care sunt plătiți cu un salariu cu mult mai mare și primesc și bonificații și bani de buzunar,tocmai de aceea trebuie să oprim acest sistem de salarizare cu minimul pe economie de pe România(mai putin ca un necalificat) ale Soferului Profesionist Român.

Noi Soferii Profesioniști Români ca cetățeni Europeni avem dreptul la o plată egală ca toți ceilalți soferi din vest atât timp cât facem aceeași muncă și mergem pe aceleași drumuri Europene,dar în acelasi timp stăm cu lunile plecați de acasă departe de familie,suntem considerați Nomazii Europei,asă ne numesc Soferii din Tarile Vestice.

Am vazut că deja au apărut anunțurile cu angajări de Soferi Profesionisti pentru țări precum Belgia,Franța,Spania și Germania.
De ce credeți voi că Soferii Români sunt preferați??

În vreme de pandemie Soferii Profesionisti din toată lumea au fost catalogați Eroi,au fost apreciați si respectați pentru eforturile lor,pentru riscurile pe care și ei și le-au asumat și inca o mai fac,deci fac parte dintr-o ramură importantă din Economia Europeană.

O Seară Frumoasă și Linistită,
O Săptămână Constructivă
Drumuri Bune și Senine,
Sănătate Multă si Spor in Toate Tuturor!

#PEȘoseleViațaEsteDurăDarȘiFrumoasă

One comment on “Solidaritate și unitate”

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *