CategoriesȘoferiTransport

De unde si până când???

Fiind motivat de nevoia de stabilitate financiară dar și de dorința de a asigura un trai decent familiei,m-am apucat de scoala de șofer profesionist cu ambiția de a lua categoriile CE.DE și atestatele din prima încercare,acele atestate sunt documentele care trebuiesc să le dețină fiecare sofer profesionist și care îi dovedesc competențele în această meserie și branșa.

Am reușit ceea ce mi-am propus și m-am angajat la o companie din afara țării fară a fi nevoit să lucrez în România,am muncit la aceeiași firmă timp de 5 ani si 4 luni dar în regim de detasat(Comunitate),apoi din dorința de a progresa atât financiar cât și profesional am schimbat compania cu una care mă plătea mai bine și mă respecta mai mult.

Am muncit și acolo o perioadă de 2 ani si 5 luni,apoi s-a ivit ocazia de a mă reloca în străinătate,de a-mi aduce familia aproape de mine și de a munci în regim Internațional dar cu weekendul petrecut acasă alături de cei dragi.

Vremuri apuse.

Am peste 5 ani de când sunt pe meleaguri străine,nu-mi pare rău de decizia luată,fiindcă am putut observa diferențele enorme dintre sistemul din România și cel de aici,sunt asigurat din toate punctele de vedere,sunt membru într-un sindicat puternic si sper să nu ajung să am nevoie să apelez la serviciile acestui sindicat.

La 2 zile după ce m-am angajat m-am întâlnit cu un coleg care este localnic si din vorbă în vorbă m-a întrebat „Te-ai înscris în sindicat?”am zis nu înca,m-a apostrofat si m-a luat la rost,l-am întrebat „De Ce?” mi-a raspuns sec „Fiindcă așa Trebuie”.

A luat o foaie si un pix,mi-a notat locațiile unde trebuie să merg și ce trebuie să fac,cu ce se ocupă fiecare instituție în parte si cu ce mă ajută pe mine ca muncitor.

Impreună trecem prin bune și prin rele.

DE UNDE ȘI PÂNĂ CÂND?

Dacă nu se schimbă nimic în transporturile din România,cred că voi sta mult timp prin locurile astea,fiindcă în România nu există protectie socială,nu există sindicat care sa îți apere interesele,fiecare firmă de transport își crează propriile legi și fac ce vor când vor,nu-i controlează nimeni,nu respectă legile fiindcă nu sunt controale eficiente.

După cum se poate observa Soferii Profesioniști Români nu sunt Uniți ,nu sunt deacord cu înscrierea într-un sindicat si nu doresc să se schimbe nimic în branșa în care activează,doar se speră că cineva,intr-o zi va rezolva si problemele cu care se confruntă breasla,este mai bine și mai economic pentru fiecare.

Dar că nimeni nu realizează că trebuie schimbat ceva cât mai repede și cat mai eficient,nu vine sindicatul la noi,nu vine parlamentarul la noi să ne întrebe ce probleme avem,cum o ducem sau cât de bine suntem plătiți pentru munca ce o facem,cât de bune sunt condițiile de muncă si cât a trecut de când ne-am văzut familia ultima dată.

Să nu uităm că patronatele au organizația care le apară interesele pe plan local în fața legislativului românesc ,dar au făcut și acțiuni ,petiții,memorii la Parlamentul European,au luptat pentru micsorarea prețului la asigurari(cu ajutorul șoferilor)acum luptă cu toată forța pentru a impiedica implementarea Pachetului de Mobilitate I fiindcă nu este pe placul patronatelor din Transporturile Românești.

Dragi colegi și colege vă intreb sincer vă convine situația actuală,vă mulțumește faptul că aveți acte care să ateste faptul că sunteti Profesioniști cu remunerația de om necalificat??vreți să schimbați ceva în breasla în care activați???

DE UNDE ȘI PÂNĂ CÂND???

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *