Șoferul Profesionist Român,Evoluție,Progres sau Dezinteres?

Personal cunosc vremurile demult apuse,alea când tata pleca în cursă dar nu știam când se întoarce,știam că odată plecat era imposibil să revină în aceeiasi zi acasă,era șofer de camion când m-am născut,lucra la autobază și pe atunci era unul dintre acei șoferi universali ce trebuia să știe să facă de toate(mecanică,întreținere),desfacea camionul de rămânea numai Chasiul atunci când băga camionul în RK(Reparație Capitală),nu venea acasă până nu ieșea din garaj cu Camionul pâna nu era terminat și total schimbat atât mecanic cât și estetic.

A fost odată…Raba Românească.(Google Foto)

Odată plecat în cursă nu se știa când revine acasă,dar era o plăcere când revenea și mă lua în brațe,chiar dacă era murdar tot de ulei și mirosea a motorină de la o poșta,pentru mine nu conta acest lucru(tati meu venea acasa),dar că mi-a arătat direcția de urmat spre viitor,da sunt neam de manivelă și spre surprinderea mea și copii mei îmi urmează calea,deși nu asta mi-am dorit,fiindcă aceată meserie nu mai este ce a fost odată,nu se mai muncește în acelasi ritm și aceleași condiții.

Acum totul a Evoluat începând de la piața de transport,camioane și tehnologie,totul este pe repede înainte,în secolul vitezei totul este calculat la minut,doar că nu se gândește nimeni la aglomerările din trafic si la presiunea enormă pe care șoferul o suportă zilnic.

Înainte nu erau telefoane mobile,trebuia să te rogi mult pe la vreo firmă sa te lase să dai un telefon sau un fax,acum în secolul vitezei cum ai pornit camionul deja cineva este atenționat și 2 ochi deja te urmaresc prin fel de fel de sistem tehnologic.

Evoluția Camioanelor și a tehnologiei este atât de avansată încât ai impresia că te comandă camionul pe tine și nu invers,dar din pacate chiar dacă tehnologia există,accidentele încă fac parte din viața noastră,nu trece o zi fără să auzim că undeva într-un loc din Europa cineva este implicat într-un accident cu urmari destul de grave.

Progresul tehnologic este atât de avansat încât se poate urmări prin satelit absolut orice miscare de roată,miscare a șoferului,dar și locația exactă a întregii încărcături din trailerul ce-l tragi după tine,iar acest progres pune un mare accent pe supraveghere,eficacitate si siguranță în transportul de marfă.

Problema este că Șoferul Profesionist Român nu vrea să evolueze,nu vrea să iasă din zona lui de confort,el este un individualist convins si nu vrea nici în ruptul capului să Evolueze să Progreseze,să se adapteze la nivelul tehnologic din secolul vitezei.

Camionul Viitorului.(Google Foto)

Se discută despre înfiintarea Tribunalului Muncii în România,s-a initiat și o PetițieOnline pentru așa ceva,din păcate foarte puțini Soferi Profesioniști au semnat,S-a inițiat o PetițieOnline pentru stoparea remunerației de necalificat,la fel foarte puțin au semnat.

Legea trebuie respectată de toți.

De ce?

Probabil din cauză că există foarte mult Dezinteres,Soferul Profesionist nu se poate adapta la noile tehnologii,nu vrea să înțeleagă cum stă treaba cu Evoluția și cu Progresul,nu vrea să iasă din zona lui de confort,nu mai știe ce este aia,UNITATE ȘI SOLIDARITATE,nu îl interesează propriile Drepturi dar și Obligații,nu vrea să faca parte dintr-un Sindicat pentru a putea schimba câte ceva și a evolua.

Sindicat Românesc(Google Foto Editată).

După cum se poate observa acest total Dezinteres nu face decât să ne afecteze într-un fel sau altul pe noi,atât ca ramură dar mai ales ca oameni,care mare parte din viață o petrecem pe șosele,departe de familie și cei apropiați nouă.

Se pune marea întrebare:

Dragi Șoferi și Soferițe mai Evoluăm,Progresăm și Noi?

Trinunalul Muncii,un vis ce poate deveni Realitate,(Google Foto)

Sau rămânem cu amintirea vremurilor de mult apuse,în care totul era roz și bine,doar ca pe atunci Șoferul avea bani prin toate buzunarele și prin orice orificiu unde se putea ține la păstrare banii care veneau din toate direcțiile și Șoferul era întotdeauna DOMNUL ȘOFER..

Sursa Foto:Google Foto

Sursa Foto:Personal Foto.

Leave a Reply

Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124