Transparență maximă în Administrația Publică Locală și Centrală

Cu toții ne dorim Transparență maximă în administrația locală dar și în administratia centrală,vrem să știm cum sunt cheltuiți banii publici,cum sunt făcute licitațiile pentru lucrările publice de larg interes în comunitatea în care trăim.

Până acum nu am primit nici un fel de informație din partea celor care sunt la conducerea primăriilor,se știe că fac ce vor,cum vor și cu ce vor, fără ca părerea cetățenilor,a plătitorilor de taxe să conteze,dar lucrurile trebuie să se schimbe,să știm cu toții ceea ce vrea administratia să face,ce investiții trebuiesc facute,ce proiecte au ,cine le execută și cine răspunde ca ele să fie facute corect la prețul corect.

Ce ar trebuii să fie și ce am vazut în alte state europene că au facut în administrațiile locale cu transparență în absolut tot ceea ce fac,este unul din motivele care m-au facut să scriu cu speranța că cineva de la noi din România,poate avea o sclipire și va face să fie bine și la noi.

Poza preluată de pe Google
Primarie,

In primul rând cred că trebuie făcută evaluarea tuturor angajaților din administratie,eliminați cei care au fost angajați doar în interes politic și capabilități și competențe sub 50% fața de fișa postului,cei care sunt în plus ar trebui să fie scoși din sistem si de pe statele de plată.

Digitalizarea tuturor primăriilor din România,posibilitatea cetătenilor de a participa activ la toate activitățile administrației locale prin abonament electronic(creare de cont) și informarea săptămânală a acestuia cu situația și stadiul unor lucrari publice sau a proiectelor executate în interesul cetățenilor.

Reorganizarea și reformarea în totalitate a poliției locale,a direcțiilor de sănatate publică si a celor de la protecția civilă,reformarea tuturor ghișeelor de relații cu publicul iar accesul cetățenilor să se facă doar pe bază de programare electronică cu confirmare primită pe email iar plata tuturor contribuțiilor să se facă doar în format electronic.

Foto preluată de pe Google,
Primarie

Toți cetățenii care doresc să primească informări cu și despre tot ceea ce face primarul și echipa lui trebuie să fie public prin prezentare de program public administrativ ca un fel de agendă zilnică de lucru,prin logarea la un cont activ la primaria din comunitate să aibă acces la astfel de informații,să poată să-și spună parerea într-o dezbatere publică sau să facă o reclamație întemeiată cu privire la problemele din comunitate.

Toate echipele de lucru ale primăriei să fie pe teren cel putin 4 ore zilnic pentru a putea observa și descoperi orice problemă de ordin administrativ există în comunitate,corpul de control al primăriei să verifice în permanență dacă fiecare ramură a primăriei își face treaba si cei ce execută lucrari publice respectă termenii si contractele.

Primăria să producă un program anual de tip Calendar de ridicare a deșeurilor menajere,materiale reciclabile(hârtie și carton,pet-uri,conserve,plastic,materiale regenerative de tip crengi de copac,lemn,mobilă,electrocasnice)dar respectat cu strictețe de firmele care ridică astfel de materiale.

Foto preluată de pe google,
Primarie

Pentru gunoiul menajer :să se ridice de cel putin 2 ori pe săptămână cum ar fi,în fiecare zi de luni si joi iar dacă pică în zi de sărbătoare să fie decalată în ziua imediat următoare.

Hârtia și Cartonul :să se ridice în fiecare zi de miercuri,

Petul, conservele(cutii de bere sau răcoritoare) și plasticul ar trebui ridicat odată la 2 săptămâni.

Materialul regenerativ gen crengi de copac sau materie verde și frunze de copac trebuie ridicat lunar,dar si lemnul si mobila si electrocasnicele tot lunar trebuie ridicate de la populatie sau Crearea de Container Park pentru colectarea de la populație contra cost a tuturor materialelor reciclabile sau nefolositoare in gospodărie inclusiv a resturilor de materiale de la constructie(moloz,beton,pământ)

Desființarea acelor centre de asistență socială care încurajează nemunca ,iar acei asistați sociali care sunt capabili de muncă si nu prezintă un grad de handicap să muncească in cadrul administrațiilor locale pentru a mentine o comunitate curată cu parcuri verzi si întreținute,cu orașe menținute în permanentă curate și gospodărite zilnic.

Cam așa văd eu că ar trebui să arate Transparența în administratia publică centrală și locală ďin România.

Leave a Reply

Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124