Bătrânii României sunt adevărați supraviețuitori în aceste zile tulburi.

De puțină vreme sunt în concediu în România,am timp să merg prin magazine,pe la piață și prin centru orașului unde locuiesc.

Niciodată nu mi-am putut imagina că Românul de rând și-a pierdut zâmbetul de pe chip,că Oamenii având atâtea probleme pe cap au uitat să se bucure de viață, a uitat să zâmbească,dar ce-i mai rău a început să dezvolte un fel de răutate sufletească.

Ceea ce este foarte dureros este faptul că unii Bătrâni nu fac față cheltuielilor curente și nu au altceva de făcut decât să iasă din casă,sumar îmbrăcați și să aștepte ca cineva să sesizeze și să-i ofere o pâine sau un ban pentru a-și cumpăra ceva de mâncare.

Ce m-a impresionat este faptul că nu cerșește,doar își face simțită prezența, probabil că demnitatea îi face să nu întindă mâna și să ceară,dar nevoia de a supraviețui îi face să acționeze și să ia măsuri de care cu siguranță nu sunt mândri.

În prima zi de vacanță acasă, am sesizat primul caz de acest fel,am zis că e un caz izolat,dar cu cât am stat mai mult prin magazine sau prin piață,am descoperit că sunt mai mulți bătrâni care au ieșit din zona lor de confort pentru a-și rezolva cumva problemele care le au,dar cu ajutorul venit din mila oamenilor care au ochi să-i vadă și pe ei.

Bătrânii de astăzi sunt cei care ne-au crescut,au ctitorit România,au ajutat la dezvoltarea și la industrializarea țării,deși au plătit taxe și impozite(CAS și CASS) odată ajunși la o vârstă destul de înaintată au multe probleme de sănătate,probleme cu plata facturilor și după cum bine știm cu toții,

Bătrânii întâi își plătesc facturile,apoi își cumpără medicamente,iar dacă mai rămâne ceva mai cumpără și de mâncare.

Astăzi am fost iar în piață, iar la final m-am oprit la restaurantul unde mănânc de obicei 4 mici și un cârnat proaspăt pe grătar,la un moment dat am sesizat o bătrânică singură la o masă,se uita în stânga și-n dreapta atentă să vadă dacă vreunul din clienți se ridică de la masă și lasă în coșul de pâine vreo felie neîncepută,bătrâna s-a ridicat a mers la masă respectivă și a luat felia de pâine,a învelit-o într-un șervețel și a pus-o într-o sacoșă de plastic.

În acel moment am sesizat că acea bătrână are probleme,m-am ridicat de la masă și am mers la dumneaei și i-am întins o bacnotă,m-a privit și a luat-o a vrut să zică ceva dar a început să plângă,în acel moment mi s-a pus un nod în gât,aș fi vrut să intru în pământ de rușine,am rugat-o să mă Ierte că nu pot să o ajut cu mai mult,să mă Ierte că datorită celor care fac legi și care ar trebui să vegheze că bătrânii să nu sufere nu-și fac treaba.

Domnilor Parlamentari,Senatori,Politicieni dacă vreți să vedeți realitatea cotidiană ieșiți din birouri și din hainele scumpe,imbrăcați-vă că un om de rând și mergeți în piețe și magazine,vă asigur că veți vedea adevărata realitate din România.

Domnule Președinte și Domnule Premier al României,ieșiți din bârlogurile voastre și vedeți cum Bătrânii României se luptă să supraviețuiască,iar dacă nu vreți sa faceți asta,vă sfătuiesc să aruncați un ochi pe pagina de Facebook al Domnului Marius Simionica sau a Asociației „Marius și Prietenii” veți vedea cum o duc 80% dintre Bătrânii României!

Leave a Reply

Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

%d blogeri au apreciat: