1 Decembrie pentru mine,un Diasporean!

Sunt peste 10 Ani de când nu m-a prins ziua de 1 Decembrie acasă,am muncit mereu ,am o familie de întreținut și facturi de plătit,dar de fiecare dată această Sărbătoare m-a marcat,fiindcă chiar dacă a trebuit să plec,în sufletul meu este dor de Români și de România și chiar dacă am plecat din țară,țara nu vrea să iasă din mine.

Avem o țară foarte Frumoasă!

Totuși Naționalismul din mine a murit cam de mult,dat fiind faptul că eu pentru a realiza ceva ,a trebuit să muncesc pentru a asigura un trai decent familiei mele,iar problema cea mai mare a fost faptul că muncind în România nu am avut șansa de a mă dezvolta fiindcă eu sunt un Om simplu,dar cu multe principii curate zic eu.

Frământări dinspre Diaspora!

Pentru faptul că nu fac parte dintr-un partid politic,nu am putut munci într-o funcție publică și nici nu am avut acces la o slujbă în administrația publică sau mai bine spus un loc de munca la statul Român, m-am văzut nevoit să aleg calea Străinătății,a fost o decizie grea ,dar motivarea dată de grija față de familie m-a făcut să plec definitiv și nu-mi pare rău de decizia luată.

Ceea ce nu pot înțelege este faptul că România fiind o țară frumoasă și bogată cu oameni muncitori și primitori, cum de este mai mereu la coada clasamentelor dintre țările ce fac parte din această Uniune Europeană???

Cred că doar Politicieni ar putea să răspundă la această întrebare, ei știu destul de bine ce și cum stau lucrurile,dat fiind faptul că sunt foarte Corupți, își pun neamurile și amantele în funcții importante dar nu pe bază de competențe, iar în instituțiile de forță s-au aciuat fel de fel de oameni cu multe stele pe epoleți dar care nici măcar nu cunosc cu ce se mănâncă o strategie tactică de luptă și atac(avansați la apelul bocancilor) și exemplele pot continua.

Acum 100 de ani, peste 100.000 de oameni din toate colțurile României se îndreptau către Alba Iulia, pentru a asista la desăvârșirea celui mai puternic act din istoria României.


Cu entuziasm și inimi însuflețite de dragoste de țară, românii au venit să dea mână cu mână într-o țară unită. După terminarea primului război mondial, poporul român a reușit să valorifice contextul mișcării de eliberare a popoarelor din Europa și a consfințit propria eliberare și unire, în „Rezoluțiunea Adunării Naționale de la Alba Iulia”.

Marea Unire din 1 Decembrie 1918 de la Alba Iulia.

Ziua Națională a României, celebrată anual ca zi națională din 1990. Sărbătoarea aniversează Marea Adunare Națională de la Alba Iulia și unirea provinciilor Basarabia, Bucovina, Transilvania, Banat, Crișana, Maramureș și Sătmar cu Regatul României.

Oare va mai fi o Mare Adunare Națională în România pentru ai uni pe toți Românii??? care au plecat care pe unde au putut,nu de frica vreo unui Război Mondial,ci doar că nu pot trăi sau au ales să plece fiindcă nu acceptă să trăiască într-o țară în care Corupția este înfloritoare,Justiția se aplică doar la clasa de jos a țării și Oamenilor le sunt încălcate drepturile cu nonșalanță și bună știință.

Cam asta văd și simt eu în ziua de 1 Decembrie ca un Diasporean adică un Român care muncește și trăiește în afara granițelor României,dar care își dorește din adâncul sufletului să se întoarcă acasă în România,dar nu în orice condiții, clasa politică din ziua de astăzi nu face nimic pentru Cetățenii Români,pentru poporul său,iar Luminița de la capătul tunelului începe să se stingă din ce în ce mai mult.

Toate astea le poartă orice Român în suflet!

Leave a Reply

Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124